Alessi lanserar doftserien The Five Seasons

av | maj 17, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Nu lanserar italienska Alessi en doftserie som bär namnet The Five Seasons, en kollektion med dofter för hemmet som presenterades för första gången under Salone del Mobile i Milano 2018.
Kollektionen är framtagen i samarbete med den italienska formgivaren Marcel Wanders och sägs berör flera sinnen  men på helt nya sätt.
The Five Seasons är skapad utifrån årets fyra årstider, men Marcel Wanders har också adderat en femte säsong som symboliserar övergången mellan de andra årstiderna.

Ett lite lustigt sammanträffande för mig personligen, så sent som idag så diskuterade jag med en vän om hur svårt jag tycker det är att gå från en årstid till en annan, att anpassa sig efter ljuset/mörkret samt inte minst de olika tempon som faktiskt finns under hösten/vintern respektive våren/sommaren.

 

Five Seasons är en kärleksförklaring till naturen och dess cykler, som hyllas genom en unik doft för varje årstid – från den kalla vintern som följs av vårens första grönska, till sommarens fulla blomning och höstens skörd. De fyra traditionella årstiderna kompletteras och förenas dessutom med en femte som symboliserar den gåtfulla övergången mellan årstiderna.

De olika dofternas starka karaktärer präglar också deras suggestiva namn: ”Brrr” (Vinter), är mogen, fräsch och ljus med noter av bergamot, lilja och mysk; ”Ahhh” (Vår), ung och ömtålig med en mystisk trädgårds färskhet och med noter av kardemumma, hyacint och vetiver; ”Hmm” (Sommar), livfull och hjärtlig, varm och inbjudande med en bukett bestående av fikon, röd frukt och skog; ”Grrr” (Höst), komplex, tät, rökig och sensuell med en blandning av rökelse, cederträ och mossa, samt ”Shhh” (Special), som är mystisk, andlig, dunkel och omslutande, med inslag av eukalyptus, ros och patchouli.

The Five Seasons kompletteras också med ett brett utbud av små tillbehör som inkluderar doftpinnar, doftljus, en rumsspray, en doftspridare i lavasten, en ljushållare och en ljussläckare.

Kollektionen kommer att säljas hos Nordiska Galleriet i Stockholm med start nu i maj 2018.

*Pressbilder Alessi

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *