Moooi in Milan – Trends on Spot!

av | apr 22, 2018 | iSaloni Milan 2018, Mässor

Idag blir det ännu en liten glimt från Milan Design Week 2018, och denna gången är det Moooi som står på agendan.
Ett designvarumärke som jag gillat i princip enda sedan de lanserade gigantiska Horse Lamp designad av svenska Front för en herrans massa år sedan nu.
Det är svårt tycker jag personligen, att inte falla pladask för den lekfulla designen, och dessutom känns det alltid som om de prickat in de flesta av de rådande och kommande trenderna inom inredning och design.

Ljuskronan här ovan i bild startade btw som ett kul projekt som mest var show off, men nu kommer denna skapelse ut till försäljning (beställning ) för den som känner sig sugen och har plats..

Med både kamera och mobilen i högsta hugg, hela tiden en massa som ska förevigas på bild, filmas och spridas ut via sociala medier, här är det blommiga drömmattan Eden Queen som fångat mitt intresse.
Och med det kom så klart veckas stora aber, att få batteri att räcka, minneskorten att inte värmas över osv…hahaha, nästa gång tar jag bed mig en rejäl back-up för denna gångan gick det sådär.

Marcel Wanders himself! Stjärndesignern som är skaparen av varumärket!

Stjärnstatus deluxe!

Runda mjuka former, mjuka mysiga material som känns omhuldande och varma, gärna pälsimitation, djurhudar, fårskinn osv får gärna pryda möblerna framöver.
Kulörerna där naturen inspirerat med alla nyanser av grönt och brunt i spetsen, orangebrun och smutsgult och lite röda nyanser som strössel på toppen.

VILDA DJUR! Förlåt att jag tjatar men är det något som vi kan utse som den stora kommande trenden just nu nåde inom inredning och mode så är det vilda exotiska djur i alla dess former, eller spännande djur som Moooi valt att kalla dem.
På väggen inne i utställningen fanns det dessutom en full size mammut som gick i snön, så coolt som inramning till det hela.
Älskar de nya tapeterna som lanserades av Mooi, som en promenad i en djungel som korsats med en gammal urskog.

Och här en glimt av den nya lampan Perch Light Branch designad av Umut Yamac, full av fina fåglar som ju ytterligare spär på det där med inspiration från naturen och vilda djur.
Lampan ser det bättre bilder på om du kikar HÄR

Jag hoppas att du gillar min rapportering från Milano, det är verkligen inte det lättaste att få ner allt i text och bild, det är så många intryck av allt möjligt som susar runt under väldigt kort tid.
Man önskar att man kunde frysa tiden en smula när man är där och ha längre tid för varje enskild utställning i sig.
Grundkänslan i år i Milano var iallafall glädje, energi och mycket hoppfullhet inför framtiden,en riktig härlig känsla tycker jag eftersom det varit en motsatt känsla under några år inom möbel och designbranschen.

Vill du läsa allt som jag bloggat om hittills från Milano så kika HÄR

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Moooi lanserar hästen som ljusstake

    […] Moooi’s ikoniska hästlampa som designades av den svenska designstudion Front 2006 känner du säkert till, lampan fick stor uppmärksamhet då den laserades och kan idag räknas som en ikon bland kända designlampor. Och nu har OTHR och Moooi gjort ett samarbete och laserar den berömda hästen  i en nerskalad version och som en ljusstake i bordstorlek, tillverkad i 3D-tryckt mattsvart stål och i numrerad upplaga. Vill du kika på fler nyheter som jag spanade in hos Moooi unde Salone del Mobile 2018 kika HÄR […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *