Jag visade ju en del av nyheterna hos HAY redan tidigare i vår i samband med Stockholm Design Week 2018, men HAY hade såklart sparat en del godbitar så att de kunde visa upp dessa för första gången i Milano.
Jag gillade verkligen utställningen i sin helhel,köksutställningen i synnerhet, kalaslunchen som vi blev bjuden på ute i trädgården i strålande sol och 25° varmt.

Jag har lite bilder från det tillfället som jag spar till min sammanfattning om Milano, så här i detta inläget blir det istället pressbilderna som jag fick på plats.
Ovan i bild ser vi några av nyheterna i grupp, men nu kikar vi vidare lite mer i detalj!

Först ut har vi steg-pallen BUTLER tillverkad av solid ek designad av Shane Schneck.
Levereras monterad och färdig att använda.

Så följer jag upp med ytterligare en pall/barsto med namnet REVOLVER och som har designats av Leon Ransmeier.
Tillverkad av stål som lackerats i olika kulörer samt roterbar i 360°

Följt av barstol nummer två, nämligen CORNET BARSTOOL tillverkad av stål och med en sist av solid ek, designad av Jonas Trampedach.

Nya fåtöljen BERNHARD designad av Shane Schneck 2018 och tillverkad av solid ek + antingen en sist av läder eller canvas.
MEN MEN! Är inte denna fåtölj lite lik en fåtölj som designats av ”vår egen Emma Olbers” ? Inte på pricken i varje detalj men tankarna fladdrar dit i den riktningen…
Jag tänker såklart på fina Hanna fåtöljen som kom för något år sedan, är du osäker på vilken jag menar så hittar du denna HÄR.

Här ser vi ett nytt bord PALISSADE CONE TABLE som ansluter sig till serien Palissade designad av Ronan and Erwan Bouroullec och som lanserades 2017 som HAYS första serie av möbler för utomhusbruk, men dessa och i synnerhet bordet kan man ju även använda inomhus om man så vill.

I bild ser vi även den nya stolen ÉLÉMENTAIRE CHAIR av samma designduo.

Och här ännu en nytt när det gäller PALISSADE som nu även lanseras i utförande som du ser ovan, med en behandling som kallas för varmgalvaninsering.
Eller rättare sagt så är det samma behandling som de övriga lackerade varianterna me minus lacken, galvanisering är en nämligen en behandling som man gör för att möblerna iste ska rosta när de står utomhus och det är ofta just detta monument som skiljer dyra kvalitetsmöbler från de billigare varianterna (som ofta rostar efter en säsong utomhus).

Näst i tur har vi serien EIFFEL COLECTION designad ab Line Depping & Jacob Jørgensen
En flexibel och multifunktionell möbel av pulverlackad mdf som kommer i både en hög hyllvariant och en lägre som kan användas som ett litet bord.

Och där i bild ser vi även den nya keramikserien med vaser och små krukor som designats av Jessica Hans och döpts till Miro.

Och två nyheter på belysningsfronten, en golvlampa och en bordslampa med namnen FIFTY-FIFTY respektive MARSELIS.

*Pressbilder HAY

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *