10 Corso Como

av | apr 20, 2018 | iSaloni Milan 2018, Mässor, Resor

*Inlägget innehåller annonslänkar*

Är man i Milano så hör det ju till att strosa längs Corso Como och äta glass (läs gelato) eller en god lunch, flera av våra favoritställen hittar man här.
Också hittar man ju 10 Corso Como där, som är som en liten hemlig oas med många skrymslen och vrår.
Här finns ett litet hotell med 3 lägenheter, en restaurang/bar, ett cafe, allt det senaste inom mode, också brukar det finnas en utställning av något slag högst upp i galleriet bredvid bokshopen.

Två sko-trender som jag spanade in i Milano var dels slip-in-gubbtofflor, allra helst med pälsfoder som de som tex Gucci har i deras kollektion, också skotypen här ovan som är så himla FUL tycker jag.
Jag såg flera som gick omkring med sådana klövliknande skor på stan, men jag personligen skulle aldrig ta mig sådana, haha.

Vilda djur regerar alltså inte enbart inom inredning och designprylar just nu, utan även i modevärlden.
Det är ju inte så konstigt i och för sig, eftersom det är en trend i sig att mode och inredning/design gör gränsöverskidande samarbeten och inspireras av varandra, både när det gäller stil, form och kulörer.
Tigrar och vargar ser vi här hos Gucci och jag såg även mängder av ryggsäckar och hör och häpna så kommer den töntiga magväskan tillbaka.

Utställningen i galleriet var till arkitekten/designern Gio Ponti’s ära men några olika installationer och beskrivningar av hans mest framstående verk.
Här kunde jag faktiskt ha stannat längre och kikat runt, om det inte vore så att det var lite ont om tid just då.

Ja, det var ännu ett litet Milano-tips från mina dagar där nu under designveckan, jag har ju bloggat en del fortlöpande om det som jag har upplevt där osv, och tänker att jag fyller på lite efter hand i mån av tid och utrymme här i bloggen.
Det är ju så mycket att ta tag i på en gång och dessutom så känner jag att jag måste samla mig en smula och smälta intrycken innan jag gör en lite summering, men det kommer så småningom.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *