MINI LIVING- BUILT BY ALL #mdw2018

av | apr 18, 2018 | Annons, iSaloni Milan 2018, Mässor, Sponsrat inlägg/reklam

*Betalt samarbete med MINI/ MINI LIVING*

Du som har följt bloggen en längre tid minns kanske att jag i samarbete med MINI besökte deras lifestyleutställning under London Design Festival 2016, och nu har jag även besökt deras pågående utställning här i Milano.
MINI LIVING konceptet startades för några år sedan, och har sedan dess resulterat i flera olika utställningar med lite olika teman, men samtliga med utgångspunkt ifrån den urbana, ungdomliga livsstilen där gemenskap, omtanke om individ, personlig stil, miljö och hållbarhet samt inte minst kreativitet står i fokus.

Utställningarna tar plats ”mitt i staden” och bjuder in besökarna att integrera i konceptet under olika internationella mässor/designveckor, och nu var det alltså åter en gång dags för Milan Design Week att få ta del av utställningen BUILT BY ALL.
Då jag besökte utställningen i London 2016 gick denna under namnet YOUR SIDE OF TOWN, konceptet och går i grova drag ut på at inspirera oss alla och en var till ett nytt sätt att leva, framförallt i städerna där fler människor behöver få plats.
Ett öppnare och mera modernt levnadssätt där man tar tillvara på bortglömda och outnyttjade ytor i städerna, delar eller byter saker med varandra och på så sätt hushåller bättre med jordens resurser.
Urban Living, Urban Gardering, Airbnb, bilpooler osv jag listan kan göras lång med nya benämningar som bidrar till ett modernt levnadssätt av idag.
Utställningen som jag besökte nu i veckan gör MINI LIVING i vanlig ordning med deras chefsdesigner, arkitekten Oke Hauser i spetsen samt denna gången i samarbete med den London baserade designstudion StudioMama, och hade utformats med lite extra fokus på personlighet och kreativitet.


När jag var på plats nu i veckan fanns MINILiving’s chefsdesigner Oke Hauser samt Studiomama eller rättare sagt danska Nina Tolstrup på plats och bjöd på en liten guidad tur där de berättade lite kortfattat om utställningen och hur tankarna gått vid skapandet.
Oke och jag träffades även i London så det var kul att träffas igen, såklart.

BUILT BY ALL hittar man i Tortona och rättare sagt Via Tortona 32, och om jag inte minns fel så var det här som IKEA hade deras utställning för något år sedan.
Här i de stora lokalerna med en gårdsplan emellan hade man visualiserat ett slags modernt kollektiv med dels en gemensam central del med kök, matplats, relax avdelning och ett gym, samt dels en rad olika microhem för en mera privat sfär där dess innehavares personlighet fick ta plats.
I en av lokalerna var själva workshop smedja men jag väljer att visa bilder från boendedelen, det blir galet många bilder ändå känner jag.

Ja, här var det dels musikälskaren, hobbyfantasten och hemmaodlaren med gröna fingrar som flyttat in och just det där med odling sk urban gardening syntes även tydligt i den gemensamma delen.
Besökarna bjuds här även in till en work shop liknande avdelning där man kunde inspireras och visualisera hur ett eget microhem skulle kunna utformas beroende av personlig stil, intressen osv.
Jag som nu tagit del av MINI LIVING och det konceptet vid två olika utställningar gillar upplägget kring detta viktiga ämnet, inte minst ur hållbarhets- och miljöperspektiv, riktigt mycket och funderade lite på hur nästa steg skulle kunna se ut.
Hade det inte varit spännande om man tex bjöd in olika personer som faktiskt fick bo och leva i utställningen under några och dagar och dokumentera samt dela med sig av upplevelsen ur det perspektivet?
Jag hade iallafall tyckt att det vore en kul att få prova på.

Utställningen finns på plats i Milano på adressen via Tortona 32 under hela Milan Design Week 2018 och även hela veckan därefter, så är du i Milano tycker jag definitivt att du ska ta Dig tid att besöka denna.

Vill du se hela min rapport från MINI LIVING under London Design Festival så hittar du denna HÄR

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *