Finska Iittala är aktuella med en rad nyheter som visas upp under Milan Design Week 2018 och dessa visar jag här i detta inlägget via deras pressbilder
Först ut har vi vasen Blues av opalglas som designades av Timo Sarpaneva redan 1985, och som nu relanseras som en hyllning till Sarpaneva-utställningen på Helsinki Design Museum. Vasen Blues kommer i två nya kulörer, en ljusblå med namnet Rain samt en grön variant som döpts till Moss Green och vasen kommer som du ser i två olika storlekar.

Nyhet nummer två är ingen nyhet i sig utan två nya kulörer för vasen Ruutu designad av Ronan & Erwan Bouroullec, Aqua and buttercup.

Också senaste nytt på fågelfronten hos Iittala, eller närmare bestämt deras omtyckta samling med olika Toikka-glasfåglar, säg hej till ståtliga King Vulture!
En stor fågel med som man hittar I tropiska skogar och justdenna fågel känns ju given just nu när det är trendigt med vilda, exotiska djur, inte sant?

Och faktiskt ännu fler Toikka-fåglar minsann, för Iittala är är även aktuella just nu med ett samarbete med MAGIS som lanserar lamp-kollektionen Linnut med fåglarna Sulo, Pallas, Siiri, Kirassi and Palturi.

*Pressbilder Iittala samt bilder från MAGIS monter och showroom här i Milano

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *