Milano Design Week #tbt

av | apr 12, 2018 | iSaloni Milan 2018, Mässor

Den senaste tiden har jag bloggat om och även nämt Milano och Milan Design Week i förbifarten en väldig massa gånger, och mer lär det bli.
Ber om ursäkt om det är tjatigt men jag ser verkligen fram emot att åka dit i år inte minst eftersom jag tog en paus förra året så nu är det extra roligt att åka igen känner jag.
Jag scrollade igenom bloggen för att få en tillbaka blick på hur det såg ut förra gången, dvs 2016, så det tänkte jag via idag som uppladdning till det som komma skall.

Out and about I vackra Milano!
Det finns så mycket fint att spana in överallt i staden under designveckan, och just det är det allra bästa och faktiskt lite roligare än att plöja de gigantiska mässhallarna som är gigantiska och man blir lätt matt redan bara av att tänka på hur stort det är.
Tänk hela Stockholmsmässan x 10 (?? jag kanske överdriver men det är känslan jag får) och sen dubbla våningar på en del av hallarna.
Vill man få någonting ut av att gå igenom dessa gäller det att ta reda på VAD man vill kika på, vilken stil osv eftersom upplägget är indelat efter detta, var de olika utställarna finns osv.
Ger man sig bara ut och går planlöst räcker varken tiden eller orken till, jag lovar.
Kolla den officiella hemsidan , följ via Instagram HÄR så hittar du mycket bra info.
Kolla även vad sajter som Dezeen, Designboom, Wallpaper mfl tipsar om under veckan så missar du inget som är värt att spana in.

Lite samma sak är det när det gäller utställningarna runt om i staden som kan finnas dels i showroom, utomhus i parker eller i gamla fins slottsliknande palats, ja bara omgivningarna i sig är en del av behållningen.

Här spanade jag in våra fina möbler från Ethimo som vi har agenturen för i Sverige, Norge och Finland.
Ethimo ställer dels ut på själva mässan, i deras showroom i Milano och som här i någon park eller liknande.

Minns inte namnet på parken där Ethimo visade årets utemöbler med serien SWING i fokus, men det var en vacker botanisk trädgård full av pioner minns jag, och låg precis i närheten av Bvlgari Hotel som också är härligt att besöka för en lunch i trädgården där.

Italiensk gelato är ju ett måste!
Som ett mellanting mellan glas, sorbet och mjukglass och med så mycket smak om man hittar ett genuint ställe.
Vi brukar skoja och säga att det inte finns någon som går att jämföra med den ekologiska hemgjorda gelaton som vi köper hos Dolce Sicilia här  Malmö, men vi har hittat god sådan även i Milano.

Och maten!
Vi har våra stamställen som vi gillar men jag är sugen på att testa något nytt ställe som är smashing denna gången, tipsa gärna om du har ett hett restaurangtips i Milano.
Godaste burratan, carpaccion och pastan äter vi på innergården hos il Salumaio, ett populärt ställe som är ett måste när man åker till Milano, asiatiskt på Nobu som finns i samma byggnad som Armani Hotel, traditionellt italienskt och rustikt på Bagutta och sen finns det några ställen till  som jag faktiskt inte riktigt minns namnen på nu…

Förra gången bodde vi på Hotel Senato som var helt nyöppnat då och ganska lätt att få rum till ett ganska bra pris för att vara i Milano under just den veckan.
Jämför man priserna mellan designveckan och veckan efter, så är det minst dubbla priset eller mer och allt är oftast fullbokat.
Vill man åka till Milano under den veckan får man räkna med att betala 4-5000 kr /natt för ett ganska mediokert hotellrum.
Hotel Senato låg precis intill de ”finaste hetaste” kvarteren och var var väldigt fint inrett, lugnt och skönt samt hade en liten trädgård på baksidan.
Där var tyvärr fullbokat i år så det blir ett helt annat hotell, men mer om det senare.

Och så här såg det ut på mässan i Ethimos stora monter, då premiärvisades ESEDRA designad av Luca Nichetto och som sen kom ut till försäljning under 2017.
En mycket uppmärksammad och prisbelönt kollektion som faktisk fanns på plats i årets upplaga av designrestaurangen på Stockholm Funiture Fair 2018 eftersom det var Luca Nichetto som fått i uppdrag att göra denna.
Årets upplägg för min del blir koncentrerat till att besöka Ethimo’s olika event och utställningar, och en dag är jag där i samarbete med Whirlpool.

Resterande tiden blir det nog de olika utställningarna på stan som jag ska försöka hinna med.
Jag hoppas du vill hänga med mig live under min vistelse där, i år koncentrerar jag mig på Instagram, rörligt material via Instastory och sen blir det såklart lite glimtar lika här ovan men mestadels tänker jag dela det som jag upplever på plats i ögonblicket.

Kram

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *