Dags att inreda sommarhuset

av | mar 30, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Påsken brukar ju på allvar signalera vårens återkomst och därmed kanske även den tidpunkt då många öppnar upp sina sommarhus för säsongen.
Dags att blåsa bort dammet, rensa upp i trädgårdar, skjul och växthus och kanske väcks lusten att göra om och inreda med lite nytt?
Målarfärg, nya textilier och lite fina inredningsdetaljer gör ju underverk på ett ganska enkelt och billigt sätt, och när det gäller framförallt textilier och inredningsdetaljer så har Granit tagit fram nya fina inspirationsbilder på just detta tema, dags att inreda sommarhuset!

Textilier av fina naturmaterial, med olika strukturer, enfärgat, mönstrade batikliknande, våfflade osv och kulörerna går från senapsgult, tegelrött, marinblått , beige och till chokladbrunt.
Den som gillar ett lugnare intryck väljer kanske endast en eller två samspelta kulörer som går nästan ton i ton medan den som vill ha mera ”sparkighet” väljer att kombinera en hel massa kulörer i en enda härlig mix.

En söt liten pall är alltid bra att ha en extra av, funka både som extra sittplats eller som ett litet sidobord, sängbord, blomsterbord osv.

I Granit’s sortiment hittar du en hel del fina småmöbler av rotting.
Tänk på att rottingmöbler inte riktigt passar in att ha stående direkt utomhus i vårt nordiska klimat, men har du dem under tak, stående där de utsätts för så lite väta och fukt som möjligt, är noga med att plocka in dem på natten osv så funkar det hyfsat bra.

Korgen ovan har synts i flera bilder här ovan, korgar som produceras i området nära Bolgatanga i nordligaste Ghana, ett område där det råder extrem fattigdom.
Större delen av tillverkarna av korgarna är kvinnor och många av dem är änkor och ensamstående mödrar utan skriv och läskunskaper.
Kvinnorna möts i grupper på ca 20 st i närheten av sina hem där det finns en möjlighet att jobba tillsammans, och korgflätningen är en av få möjligheter till försörjning i den här delen av landet.
Produktionen och försäljningen av korgarna sker enligt fair trade-villkor och ser till att kvinnorna kan skicka sina barn till skolan, de får möjlighet till en fast inkomst och en tillräcklig betalning för produkterna. Genom fair trade får de en betalning som är upp till 3 gånger så hög som på den lokala marknaden.
De har också möjlighet att ta del av undervisning i kvalitetsproduktion och även i mänskliga rättigheter och hälsa såsom förebyggande av HIV/AIDS.

Knopplistens förträfflighet nämnde jag igår när jag visade Veckans Hemnet-span och sådana hittar du tex hos Granit
En del av produkterna här ovan finns redan ute till försäljning hos Granit online eller i någon av deras många butiker runt om i landet, med den del nyheter kommer in först i början av maj.

*Pressbilder Granit

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *