Skultuna + Emma Olbers

av | mar 9, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Den här våren puffar Skultuna ut deras nyheter i långsamt gemak, jag har ju sedan tidigare visat den nya vasen av Ålenius Björk och även ljusstaken Modulär.
Idag var det dock dags för en lite tyngre nyhet, nämligen ett nytt designsamarbete med Emma Olbers som sedan tidigare designat en rad fina produkter för Skultuna, så idag bjöd de in till pressvisning i vår fina huvudstad.
Jag var inbjuden och hade gärna varit där, inte minst eftersom Emma är en personlig favoritdesigner, men det funkade inte denna gången.

Så, istället visar jag den fina vasen Damejeanne här i bloggen via en tjusig pressbild, och ser fram emot att kika närmare på denna så snart som möjligt.
Inspirationen till de nya Damejeannevaserna kommer från äldre Damejeannevaser som rymde stora volymer och ofta hade flätad korg kring glaset för att skydda dess innehåll.
Vaserna kommer i två storlekar i grått och grönt glas med en övre del av mässing, Skultunas historiska material sedan starten för 411 år sedan.
All info om vaserna hittar du hos Skultuna.
Skulpturen brevid vaserna är av Bo Arenander för er som är nyfikna på denna.

Också vill jag även passa på att visa ytterligare en nyhet från Skultuna, och även detta lilla miniväxthus är ett designssamarbete fast med en annan Emma.
Nämligen fd Beckmanstudeneten Emma Stridh som har designat det lilla Sticklinghuset Liv, en produkt som ligger helt rätt i tiden.

*Pressbilder Skultuna

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *