IKEA lanserar kollektionen HJÄRTELIG

av | feb 21, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

I april lanserar IKEA den limiterade kollektionen HJÄRTELIG, en kollektion med fokus på hållbara naturliga material, livskvalitet och mindre stress i vardagen och detta implementeras även i hemmet.
Idén till kollektionen uppstod efter att man sammanställt rapporten IKEA Life at Home 2017, där det framkom att en paus i vardagen, mera balans och ökat välbeinnande var det som stod väldigt högt upp på många människors önskelistor
Kollektionen som har ett tydligt Yoga-tema är framtagen av formgivarna  Maja Ganszyniec och Andreas Fredriksson.

Hållbara miljövänlig material stod också i fokus när man tog fram HJÄRTELIG, och resultatet blev bla en ny sovrumsserie med material som rotting, linne, bättre bomull, kork och solid furu och sjögräsboxarna som syns i flera bilder är tillverkade av gammalt sjögräs som man hittat löst drivande i floderna i Vietnam.

Hela kollektionen genomsyras av en meditativ känsla med Yoga, pilates och avkoppling för alla våra sinnen, kanske är det ett bra tips att helt strunta i smartphones och Ipads under en stund varje kväll?
Små förändringar som i det långa loppet kan leda till en bättre helhet, och denna devis gäller såklart även miljö och hållbarhetsengagemang.
Att omge oss med naturliga sköna naturmaterial som furuträ, rotting, jute, keramik, glas, ja mera naturligt blir det nog inte.

*Pressbilder IKEA

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *