Layered lanserar Eclectic Collection

av | jan 30, 2018 | Veckans Inredningsnyheter

Nyhetslanseringarna och inbjudningarna till olika event under Stockholm Design Week/ Furniture Fair 2018 duggar mycket tätt just nu (arma mailbox) och en sådan nyhetslansering och visning som jag ser fram emot är lanseringen av Layered’s nya kollektion, Eclectic Collection.
Kollektionen innehåller både möbler och mattor där gammalt och nytt möts och bildar det eclectiska uttrycket som ju bari på frammarsch sedan ett stag tillbaka.
I samband med lanseringen har teamat upp med Stockholms Auktionsverk, och har en Pop Up butik där i deras tjusiga lokaler, och den nya kollektionen presenteras tillsammans med antikviteter från deras online-auktion:
Ett möte mellan gammalt och nytt!

Ett återkommande inslag i kollektionen är tigrar och tigermönster, väldigt tjusigt och djurprins av alla de slag (zebra, leopard, sköldpaddsmönster osv) är ju trendigare än någonsin just nu.
Boken “Indian fairy tales” av Joseph Jacobs är en samling av indiska folksagor från slutet av 1800-talet., och just de mytomspunna berättelserna har varit inspiration för den nya handvävda viskosmattan i kollektionen.
Med en ny teknik har illustrativa motiv broderats på mattan. Motivet är inspirerat av det rika djurlivet som beskrivs i böckerna med bland annat geparder.

”Min mormor Britta Rosswall har varit en stark inspirationskälla för kollektionen. En fantastiskt stilsäker kvinna som gärna kombinerade mönster, materialval och färger på ett djärvt men samtidigt elegant sätt” säger Malin Glemme, designer och grundare av Layered.

Fluffiga ryamattan Shaggy som lanserades förra året, och som hemskt gärna skulle få lov att flytta in i vårt sovrum.
Tänk att sätta ner fötterna på en sådan det första man gör när man kliver ur sängen, himmelskt ju!

Kampanjbilderna har fotograferats av Martin Rosengren i Wicanderska villan på Djurgården i Stockholm, och bilderna är stylade med unika antikviteter från Auktionsverket som tillför en dynamik mellan dåtid och nutid.
Tjejen i bild är för övrigt Linn Eklund, om du tänker att ansiktet känns bekant.

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen » Layered Eclectic på Stockholms Auktionsverk

    […] inbjuden till en presslunch för att få kika först av alla på  Layered’s nya kollektion Eclectic Collection   som jag berättade om här i bloggen för inte så länge […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *