Nordiska Kök – Hyllning till det nordiska

av | dec 12, 2017 | Okategoriserade

Senaste nytt från Nordiska Kök landade i min mailbox tidigare idag och eftersom deras kök är riktigt fina och samtidigt visar senaste kökstrenderna på pricken så kan det var värt att kika närmare på, tycker jag.
Som jag skrev redan i går så visar ju de senaste kökstrenderna på att vi allt mer går tillbaka till det traditionella kökets utformning, ja så som köken såg ut en gång i tiden då det var vanligt med platsbyggda rustika kök.
Kök tillverkade av rena naturmaterial med trärena ytor, kalksten, granit osv som en hyllning till det nordiska och med naturen och dess färgskala som inspiration.
Tidlöst och hållbart, ett kök som man kan leva med och i under många år och som faktiskt blir vackrare med tidens gång.

Ask
Ett tidlöst, naturrent träkök med infällda dolda handtag i luckans överkant, med bänkskiva i hela asklängder för att skapa ett exklusivt och sobert intryck. Asken är ett av våra vackraste ädelträ, här i en svagt vitpigmenterad yta.
Askens virke är hårt och segt med lång livslängd vilket därför passar utmärkt i ett kök.

Ek
Ett rent och linjärt ramkök i svartbetsad ek med innanförliggande luckor. Handtagslöst med push & open-funktion och bänkskiva i matt
kalksten. 23 mm tjocka luckor tillsammans med materialkombinationen skapar ett kök som andas elegans.
Ek är ett av de mest klassiska nordiska träslagen och är både hårt och starkt, vilket skapar ett hållbart kök att leva i länge.

Jord
Ett elegant och tidlöst ramkök med innanför- liggande luckor. Den rostbruna, jordiga tonen gifter sig fint med den svarta, matta granitstenen.
Knoppar i förnicklad mässing och trädetaljer gör detta till ett kök som både utstrålar värme och elegans.

Samtliga bilder i inlägget är stylade av Sundling/Kickén och fotograferade av Fanny Hanssons

Vill du veta mer om Nordiska Kök så besök deras hemsida HÄR

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *