Min badrumsinspiration (samarbete med Golvpoolen)

av | jul 16, 2017 | Annons, Inredning & Inspiration, Sponsrat inlägg/reklam

Den senaste tiden har jag letat inspiration och spenderat massor av tid till att förbereda mitt kommande badrumsprojekt som jag gör i samarbete med Golvpoolen, och jisses så många underbart fina badrum det finns att inspireras av.
Nätet är som en stor skattkista (sök på Google eller Pinterest) av härlig inspiration, tips och idéer, och denna gången väljer jag att ange mina inspirationsbilder i collagen som jag har gjort som ”Pinterest-bilder” eftersom jag är lite osäker på vem som är den ursprungliga källan.

Stilen som jag sökt efter är badrum i sekelskiftesstil, viktorianska badrum, badrum i lantlig stil och sist men inte minst DRÖMBADRUM, och samtliga bilder här ovan kvalar ju med råge in för dessa kriterier.
Ett badrum utan badkar är inget riktigt badrum om du frågar mig, och ett fint badkar med lejontassar allra helst att föredra, samt en fin duschhörna med duschring och gammaldags blandare står högt upp på önskelistan.

Som sagt, jag har spenderat massor av tid till att söka inspiration och ideér inför starten av projektet, och just att LÅTA DET TA TID innan man skrider till verket är mitt bästa tips till dig som står inför en badrumsrenovering, eller kanske ett helt nytt badrum.

MINA TIPS!

1.Kika på olika material, badrumsprodukter och lösningar för dessa, gör moodboards så som jag har gjort i detta inlägget eller genom att samla in små materialprover, kataloger osv som du kan klippa och klistra med.
Du kan även testa Golvpoolen’s Digitala Showroom, ett riktigt bra 3D verktyg när man står inför olika materialval.
När badrummet väl är färdigt är det ju svårt att göra förändringar så tänk till både en och två gånger innan du bestämmer dig!

2. Ibland blir man hemmablind och kan få för sig att allt är dåligt med tex det nuvarande badrummet, gör då till att börja med en rejäl detox av badrummet,röj ut!
Plocka undan allt löst som finns i badrummet, städa grundligt med tex målartvätt och fogrengöring så att ditt badrum blir skinande rent.
Sätt upp en ny spegel (kanske ett loppisfynd) , ny belysning, nya beslag och fina förvarings och inredningsdetaljer, men framförallt håll den enhetligt städat och snyggt.

3. Har du ett halvkaklat badrum som jag har. är mitt tips att måla om väggen ovanför kaklet eller varför inte tapetsera med en vacker tapet?

Just detta är en av sakerna som jag ska göra i mitt badrum.

4. Badrum är ju ofta lite mindre utrymmen, och om så är fallet är mitt tips att använda vitt/ljust kakel och hellre avvända olika former och struktur för att skapa kontraster än  att blanda in andra kulörer som förminskar känslan.
En annan sak som man kanske inte tänker på är själva fogen till kaklet, även här är det viktigt att tänka efter vilken nyans man vill ha eftersom även fogen påverkar helheten och slutresultatet ganska mycket.

Och tada!

Här ovan ser du en liten sneak peek av det som kommer att ta plats i mitt badrum i sekelskiftesstil.
Vi ska som sagt inte kakla om utan enbart göra en uppfräschning av det som finns idag.
Det ska rengöras grundligt (se ovan), målas & fixas, och golvet som är svartvitt i viktoriansk stil ska få en omgång fogfinish osv.
En ny modern och miljövänlig toalettstol istället för vår urgamla miljöbov ska in , en stol som känns väldigt minimalistisk och smälter fint in i badrummet.
Väggpartiet ovan kaklet ska målas i en kulör som pendlar mellan färgproverna ovan, isgrönt precis som i vårt sovrum!
Vaskskåpet i badrummet, en gammal byrå med måttbeställd granitskiva ska målas om och få nya beslag och sen ett nytt ovanliggande porslinstvättställ och en ny tvättställsblandare.
En ny duschhörna ska fixas med takring och duschdraperi samt en ny klassisk blandare med takdusch.
Vitrinskåpet i bild finns redan exakt ett likadant i vårt badrum fast vitt, så det ska målas om så att det blir svart på utsidan och vitt inuti. Bevara och spara!
Badkaret med tassar gillar jag och det är tillräckligt litet för att passa in hos oss, men funderar på om man själv kan måla om tassarna så att de blir vita? Allt går om man vill, right?
En ny badkarsblandare till badkaret ska in och även denna i enhetligstil med övriga blandare.
Nya fina dubbelkrokar i krom och handduksringar i samma stil.
När allt är färdigt ska det så klart bli roligt att inreda det nya badrummet med naturlig grönska, väldoftande hudvårdsprodukter och fina textilier men det återkommer jag till i ett annat inlägg för där tänker jag nämligen använda vanliga inredningsprodukter för att få till lite rumslighet!

*Inlägget är skrivet i samarbete med Golvpoolen

2 Kommentarer

  1. Nini Tjäder

    Att tapetsera i badrummet är ingen vidare ide´, om du inte menar våtrumstapet…

    Svara
  2. Inredningshjälpen » En klickraket i badrummet

    […] du missade mitt inlägg med inspiration och moodboard som jag har utgått ifrån innan jag startande mitt lilla badrumsprojekt så hittar du det […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *