Daylight hemma hos Inredningshjälpen

av | jun 25, 2017 | Hemma hos Inredningshjälpen

Ja då var det söndag igen mina vänner, gårdagen kändes ju också som en söndag eftersom det firades midsommar så att det störd härliga till från norr till söder i vårt avlånga land i fredags.
Vid midsommar sägs det ju att det vänder och går mot mörkare tider igen, men det där låter så negativt tycker jag, så för att motarbeta den devisen bjuder jag idag på ett bildsvep med nytagna bilder här hemma hos mig, tagna idag när solen flödade fritt in genom våra höga sekelskiftesfönster.

Kolla in Affe’s hörna, där huserar han och ibland lille August när han lyckas norpa åt sig platsen för 5 minuter innan Affe kommer och grymtar så att han flyttar på sig, haha..
Fint ska fint ha och jag har använt en mjuk dyna i fransk lin , ett litet vitt fårskinn och några decokuddar för att göra det mysigt där i hörnan.
Spegeln är köpt på Åhléns, det lilla sidebordet på Ellos och krukan i mässing kommer från Svenskt Tenn.

Den ommålade tv-bänken som består av Montana-moduler målade med Jotun Lady Pure i egenmixad svagt rosa kulör.
Det tog ett par vändor till färgbutiken för att få fram den rätta kulören och även väggen där bakom är målad i samma kulör, ja faktiskt nästan ton i ton med soffan COSIMA från Bolia som står placerad mittemot.
Drömvasen URNA från Marimekko, förlåt att jag tjatar men den är så himla fin!

I vårt mellanrum står matbordet Gray från Gervasoni i centrum, antika stolar och fåtölj klädda i omtyckta textilen Willow Boughs från Morris & Co, och mattorna är handvävda mattor från Ellos Conscious Choice
Där bakom skymtar ett sidebord från Montana och en Snoopy från Flos.

Midsommarbuketten!

Vasen den är placerad i är en Omaggio-vas från Kähler i klarglas, ljusstakarna från Svenskt Tenn och den rosa ljuslyktan från Skogsberg & Smart

 

Också vårt sovrum i härlig sekelskiftesstil där väggarna är målade med Jotun Lady Pure och även här en kulör som jag själv mixat för att få till en fin mintgrön nyans som inte blir för pastellog utan mer åt det kalla hållet.
Kakelugnen var tidigare ganska så trasig och gulnad, men den fixade min man till förra sommaren så nu är den skinande vit och fin.
Sänggaveln i industriell stil kommer från Ellos Home, idel textilier från favoritvarumärket Himla, mattan från Classic Collection och sängborden är antika.

Hoppas att du haft en härlig helg och tusen tack för att du kikar in här hos mig, det tycker jag såklart är oerhört roligt.
Lämna gärna en kommentar då och då om du har lust, kanske har du någon fråga, ett önskemål om något som du önskar att jag ska tipsa om här i bloggen osv, jag är idel öra!

Kram

*Inlägget innehåller annonslänkar

5 Kommentarer

  1. Katrin

    Vilket fint repotage hos dig. Jag gillar när du blandar dina inredningstips/repotage med recept. Hälsningar Katrin

    Svara
  2. Junitjej

    Så fint du bor!

    Svara
  3. Emelie

    Så krispigt och fint!

    Får man fråga hur ni fixade kakelugnen, den ser ju verkligen som ny ut?

    Svara
  4. Lotta

    Din inredningskänsla är fantastisk ! Skulle behöva ett råd från dig : Renoverar min ovanvåning i mitt över 100 år gamla hus och har golv-beslutsångest ! Har tittat på massivt furu vit hårdvaxoljat, vad tror du om det? Älskar golvet som skymtas på dina bilder! Mitt mål är att i övrigt hålla en klassisk stil med naturtoner, vitt, Blek rosa och mässing, ombonat och hållbart för ögat. Tycker det är ett stort beslut att välja golv, ska leva med det i många år, känner att det är lättare att bestämma ljusstakar ! Tack för fin inspiration

    Svara
  5. Inredningshjälpen

    Hej Lotta!

    Förstår att det är ett svårt beslut, men blir samtidigt nyfiken på vad det finns för golv där idag? Har du kollat om det kanske gömmer sig ett gammalt brädgolv under det synliga golvet osv? Finns det ett gediget golv med 100 år på nacken så skulle jag personligen göra allt för att bevara renovera detta om det är möjligt i första hand eller i andra hand satsa på ett gediget brädgolv som tål tidens gång, som tål att slipas osv.
    Vårt brädgolv är original från då huset byggdes 1901 och vi har inte slipat det alls sedan vi flyttade in utan endast behandlat det med vit/grå vax som man stryker på och sen tvättar vi det med vitsåpa då och då när vi städar.

    Lycka till!

    Anette

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *