Baranquilla

Senaste ”nytt” från Svenskt Tenn som jag spanade jag in igår, dock endast genom skyltfönstret när jag gick förbi, är textilen Baranquilla som Josef Frank ritade 1943-45.
Textilen var senast i produktion under 80-talet men nu kommer den alltså åter i två olika färgställningar, och visas just nu på Svenskt Tenn i en utställning skapad av den österrikiska arkitekten och Frank-kännaren Claudia Kavaller.

Historien bakom Baranquilla är att mitt under pågående världskrig – efter nazisternas ockupation av Norge och Danmark, så valde Josef Frank och hans fru Anna att lämna Stockholm för Amerika och Manhattan.
De reste då via den colombianska hamnstaden Baranquilla och nådde slutdestinationen New York i december 1941.

*Pressbilder Svenskt Tenn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

dam_980x300