När jag ändå är inne på det där med designkopior

av | mar 27, 2017 | Design, I spy with interior eye, Okategoriserade

030A6033

Mitt inlägg om Perspective Studios soffa som är på pricken lika en annan soffa, fick igår ringar på vattnet både hos Trendenser och hos Daniella Witte, och när jag ändå har detta viktiga ämne på tapeten här hos mig, så kan jag inte blunda för stolsnyheten som fanns på plats i det Hemnet-span som jag nyss visade.

Stolen jag talar om är Decotique’s nya trästol med namnet Maestro som jag personligen tycker är ganska så lik Emma Olbers fina stol Ida för Tre Sekel som lanserades 2015.

Ida-ljusgrn-900_900

1027698_4

Decotique för dig som inte vet är Royal Design och Rum21’s eget varumärke med lite ”billigare produkter”, som man tar fram i egen regi och säljer parallellt med övriga designvarumärken som man har i sortimentet.
Det som skiljer stolarna åt är att man förändrat den på några ställen för undgå att anklagas för designkopiering, samt att det är en lite grövre stol som inte har alls samma fina finess och bearbetade detaljer.
Kika tex på förstärkningarna som gjorts vid stolsbenen på Decotiques variant…
Priset skiljer stolarna dock inte nämnvärt emellan, så om jag vore intresserad av den här typen av stol skulle jag helt klart välja Ida som tillverkas hantverksmässigt i Sverige av finaste naturmaterial.

Bild 1: Henrik Nero för Alexander White
Bild 2: lånad bild från Tre Sekel
Bild 3: lånad bild från Decotique

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *