Bukowskis by Studio Ilse

av | feb 9, 2017 | Design, Stockholm Design Week 2017

image

Idag startade jag min dag på bästa vis med en pressfrukost hos Bukowskis i deras anrika lokaler vid Berzeli Park här i Stockholm, som just fått en helt fantastiskt ansiktslyft.
Och inte av vem som helst, det är nämligen Studio Ilse som gjort det hela.

image

image
Studio Ilse var på plats, halvtom min stora idol Ilse Crawford var där och berättade om projektet, dess värdegrunder och hur man tänkt när man gjort de olika rummen.
Du som har följt min blogg ett tag vet ju att Ilse Crawford är en av mina stora förebilder, jag älskar hela hennes inredningsfilosofi och det som blir resultatet av detta.
För att bara nämna några tidigare projek här i Stockholm, Ett Hem, Mathias Dahlgren på Grand Hotel och nu Bukowskis.
Ilse sa (som vanligt) så många kloka saker, satte fingret på vad inredning handlar om i grund och botten, att det faktiskt inte enbart handlar om det visuella utan att det även är viktigt är att skapa en känsla, att det är harmoniskt, omhuldande och levnansvänligt.
Tänk dig en tavla, själva motivet är du och ditt liv, ramen runt omkring är det materiella, dvs inte livsavgörande men behövligt som inramning.

image
Ilse talade även om hållbarhet, ett av de hetaste ämnena just nu, inte minst i inredningsbranschen.
Det talad ju ofta om olika miljöfarliga ämnen, utsläpp av koldioxid, överkonsumtion av produkter osv men Ilse poängterade att en av vår tids största energitjuvar är all den teknik som vi använder via datorer, mobiler, all laddning, stans by på TV osv och för att inte tala om de stora servrar som behövs för att tekniken ska leverera det vi vill titta på dygnet runt.
Alltid uppkopplade med näsan i skärmen, eller?
Jag minns inte siffran exakt men tydligen är Google’s högkvarter en stor energiförbrukare, något att tänka på när man spontan-googlar.

Jag spelade in några filmsekvenser från morgonen på Instastories som du kan kika på HÄR.
En riktigt härlig morgon tillsammans med Ilse Craword, Bukowskis och härliga branschkollegor!

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen: Trender och favoriter från Stockholm Furniture Fair 2017

    […] av Ilse Crawford. Ilse var ju på plats i Stockholm under veckan och henne hade jag äran att ”äta frukost med” på Bukowskis nu i […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen » Atmospheres

    […] möjlighet att ta del av hennes fantastiska arbete var tidigare i år då Ilse själv visade runt i Bukowski’s nyrenoverade lokaler i Stockholm, där Studio Ilse gjort ett helt fantastiskt arbete. Och nu är Ilse Crawford aktuell […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *