The Qvest Love

av | jan 18, 2017 | Design, Hotelldesign, Okategoriserade

entre

Idag var det dags att tacka för oss och lämna  The Qvest för denna gången,  ett boutique hotell som vi bodde på i Köln under IMM även förra året och som vi gärna vill bo på nu när det var dags igen för ett besök i staden.

IMG_8623

Hotellet ägs av Michael Kaune som även äger Qvest Magazine, och hotellet tillhör Design Hotels. Det finns endast ett 30-tal rum och sviter, och själva byggnaden är ett gammalt kloster som byggts om och inretts med idel vintageklassiker från Bauhaus-eran i varje skrymsle och vrå.

IMG_8625

IMG_8626

En trappa upp finns hotellets lounge/bibliotek med bokhyllor sprängfyllda med designböcker och annat matnyttigt för den som är intresserad av arkitektur, inredning, mode osv.
Ett mycket lugnt och skönt hotell utan det minsta stök och en massa folk som trängs, hehe, jag börjar nog bli gammal…

IMG_8620

IMG_8619-623x1024

Bar Rossi är namnet på hotellets lilla restaurang och är åt vi en god frukost som serverades vid bordet varje morgon, dvs det var ingen buffé utan en lugn och skön start på morgonen med en kopp te, perfekt kokta ägg, nybakt bröd, croissanter, hemmagjord müsli och färskpressad juice.

3D7A1193

IMG_3539

 

image

3D7A1188

IMG_3538

Vi bodde i ett härligt rum högst upp i huset i ungefär samma stil som det rummet vi bodde i förra gången, det kan du kika på HÄR  om du är nyfiken.

Ska du till Köln så är The Qvest mitt allra bästa tips, men var beredd på höjda ögonbryn hos varje taxi-chaufför för hotellet är relativt nytt och okänt ännu så länge, men inte så länge till gissar jag.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen: Mathias Dahlgren öppnar Rutabaga på Grand Hotel

    […] Clarion Arlanda för tidigt flyg till Köln och IMM Cologne och tre dagars boende på favoriten The Qvest. Därifrån flög vi tidigt i onsdags tillbaka till Stockholm och direkt till ut […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *