Årets färg 2017 enligt Dagny Thurmann Moe

av | okt 25, 2016 | Bloggkärlek, Bra Miljöval, Design, Okategoriserade

dagny-fargestudio-fotograf-margaret-de-lange-stylist-kirsten-visdal-6 Foto: Copyright Dagny Fargestudio, Stylist Kirsten Visdal, fotograf Margaret De Lange

Färgproducenterna och trendspanarna presenterar ivrigt sina trendanalyser och kommande trendkulörer för 2017 som sig bör under hösten, tidigare har jag visat tex Nordsjö’s Colour of the Year 2017 och även Färgkartan som tagits fram av Jotun Lady.

dagny-fargestudio-fotograf-margaret-de-lange-stylist-kirsten-visdal-3

Också har vi Norges egen trendexpert Dagny Thurmann Moe även känd som FargeDagny som alldeles nyligen utnämnt brunt i olika nyanser till Årets Färg 2017.
Ett modigt val och jag älskar hennes beskrivning av trenden och hur hon beskriver varför just brunt är det självklara kulörvalet 2017:
”I arkitekturen er ikke bruntonene bare en estetisk faktor – de er strengt nødvendige og markerer et brudd med den ellers monotone bruken av sort, grått, hvitt, glass og stål. Fordelen med brunt, og spesielt de rødbrune nyansene, er at de myker opp uttrykket, og gjør bymiljøene mer vennlige. Bruken av varmere farger på bakkeplan er ekstra viktig.”

dagny-fargestudio-fotograf-margaret-de-lange-stylist-kirsten-visdal-5

dagny-fargestudio-fotograf-margaret-de-lange-stylist-kirsten-visdal-4 Foto: Copyright Dagny Fargestudio, Stylist Kirsten Visdal, fotograf Margaret De Lange

Har du en liten stund över tycker jag att du ska ta dig tid att läsa hela Dagny’s inlägg med trendanalysen som är en del av en större rapport som utlovats komma inom kort.
Och ja, det är sannerligen en eftertankens och förhoppningsvis förändringarnas tid som vi lever i, det känns som om det funderas och diskuteras lite varstans inom sociala medier just nu när det gäller konsumtion, miljö och hälsa.
Underbara Clara skrev en uppmärksammad krönika alldeles nyligen som fick ringar på vattnet minst sagt och jag kan bara konstatera att det är bra att frågan belyses igen och igen.
Jag personligen tänker inte ge mig djupare in i den debatten, det finns det de som gör så mycket bättre, men visst blir det ofta som så att allt dras till ytterligheter i tex miljöfrågor?
Vad sägs om lite mer sunt (bonnaförnuft som vi säger i Skåne) förnuft och eftertänksamhet rent generellt sett?
Jag hoppas på det.

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *