MINILiving – Disappearing Dining Club

av | sep 21, 2016 | LDF2016, Mässor, Mat, Okategoriserade

img_1173

Idag har jag haft en väldigt rolig och trevlig dag här i London, det syns kanske på bilden här ovan?
Det är inte det lättaste att lämna över kameran till någon som man inte känner, och be denna att ta en bild som dessutom ska bli godkänd…
Min man har jag ju lärt upp under några år så han är både tålig och mycket duktig vid detta laget, men det var nog inte fotografen det hängde på i detta fallet, utan helt och hållet mitt fel.

img_1175

img_1171

Idag var det  iallafall dags för en blogglunch som arrangerades av MINI i deras utställning MINILiving som äger rum nu under London Design Festival.
Jag har berättat om konceptet och tankarna bakom det hela tidigare, men har du missat detta kan du kika HÄR för the full story.
Passande nog så var dagens location i Connect Space, en liten intim lounge mitt i stadens brus som är att jämföra med att sitta i det fria,  som i en djungel mitt i citybruset.
Och väl där innanför väggarna och allt det gröna runtomkring, så glömmer man faktiskt bort trafiken och (o)ljuden från allt som pågår mitt i citypulsen, jag lovar.

img_1180

3d7a7815

Vi var ca 10 bloggare, de andra nio var från London, och hör och häpna för det var mestadels killar förutom mig själv och två andra tjejer som var där.
I vanliga fall brukar ju fördelningen vara den motsatta så det var riktigt trevligt med lite ombyte.
Lunchen arrangerades av MINI tillsammans med Disappearing Dining Club, ett koncept som enkelt förklarat bygger på ungefär samma koncept som MINILiving, dvs att man ska upptäcka och utnyttja stadens utrymmen, döda ytor ska återupptäckas, lokaler som står tomma under vissa delar av dygnet ska kunna utnyttjas osv.
Disappering Dining Club’s grundare var på plats och berättade om hur han fått idén, om hans kärlek till matlagning och hur gärna han velat starta en restaurang men inte haft resurser till att göra det på det ”vanliga sättet”.
Så istället startade han med middagsbjudningar hemma där folk fick komma och äta mot betalning och hur konceptet sedan spridit sig till att bli en stor verksamhet där middagarna kan ta plats lite varstans i London där man kan få husera för några timmar eller så.
Smart!

img_1172

image

img_1177

Och vilken lunch vi bjöds på!
Det startade med bubbel och små snittar med älgkött, krabba och små potatisar med gräddfilscreme, och hela den anrättningen fick ju mig att känna mig välkommen i gänget som enda icke brittisk bloggare.

img_1178

Följt av en planka med kallskuret kött, paté, picklade grönsaker och bröd.
Tyskt tema på den säger jag, och till denna bjöds det även på filminspelning!

img_1176

img_1181

Därefter kom nästa stora fat in med varmröktlax, potatissallad med dill, bönor och lite grönt för att det skulle se extra vackert ut.
Och det var inte bara vackert utan också väldigt gott!

img_1182

Sist men inte minst kom desserten in i form av små portionsglas med citronmousse med lakrits och maränger.
Saved the best till last, ja precis som det ska vara!

Också lärde jag känna nya trevliga bekantskaper i London, hur otroligt är inte det?
Killen mitt emot mig bloggade mestadels om herrmode och fina klockor så med honom pratde jag om Daniel Wellington bland annat, och att han varit i Sverige en gång av misstag när han skulle åka tåg från från Kastrup in till Köpenhamn och istället hamnade i Malmö.
Så det är i stora drag vad jag har gjort idag, käkat långlunch och haft det otroligt trevligt the MINILiving way!

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

 

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *