Mathias Dahlgren – latest news

av | sep 21, 2016 | Design, Kök, Mat, Okategoriserade

image
En av mina absoluta favoritkockar är oavgjort Mathias Dahlgren, och hans restauranger Matbaren och Matsalen i Stockholm är som himmelriket för mig.
De fina lokalerna har Ilse Crawford tagit fram inredningsdesignen för, och maten som serveras där är så god att det inte går att beskriva med ord, det måste helt enkelt upplevas.
Naurens finaste råvaror, mat tillagad utan märkbara krusiduller, men med sådan finess och träffsäkerhet när det gäller smakkombinationer osv.
En matupplevelse utöver det vanliga, minst sagt.
Nu i december kommer dock Matsalen att stängas för gott, ”Just nu upplever vi en intressant utveckling av svensk restaurangkultur och jag vill fortsätta att vara en aktiv del av den. Jag har en stark längtan att skapa en helt ny restaurang”, berättade han nyligen i ett pressmeddelande.

9789174245707

Mathias Dahlgren’s nya kokbok kom ut i förra veckan och heter Hemkunskap.
I den nya boken tar stjärnkocken ett större grepp om köket och hur vi bäst arbetar i det, och boken är indelad i tre huvudkapitel – 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer, en bok som ska inspirera och gör matlagningen till en mindre stressfylld procedur.
Mathias bjuder också på listor med oväntade och fantastiska smakkombinationer samt smarta proffsknep som ger genvägar i köket.
Boken Hemkunskap vill jag ha som komplement till den tidigare boken Det naturliga köket som redan finns hemma hos mig.

ei_md_images_1

ei_md_images_2

5-md020

Under Formex som gick av stapeln för ett tag sedan lanserades kastrullserien Culimat MD Edition som du ser i bild här ovan.
En produktserie med stek- och kokkärl i rostfritt stål som tagits fram i samarbete med Mathias Dahlgren.
Produkterna är anpassade till sina särskilda användningsområden, de har en tjock stomme och yta i rostfritt stål.
Produkterna fungerar på alla typer av spisar, även induktion, och i ugn och är anpassade för att klara av den tuffa användningen och de påfrestningar som uppstår i tex ett restaurangkök.

skarmavbild-2015-03-24-kl-12-28-58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *