Checkar ut från Hotel Bachaumont

av | sep 6, 2016 | Hotelldesign, Maison & Objet 2016, Okategoriserade, Resor

IMG_0605

Idag var det dags för oss att checka ut från vårt hotell i Paris där vi bott sedan i torsdags.
Vi har bott i det 2 arr. som ligger väldigt centralt precis vid les Halles, ca 15 min gångväg från Merci Paris som jag berättade om tidigare, 15 min från Seine och med Metron från les Halles tog det 25 min till mässan och 5 min in till Champs-Élysées.
Centralt och bra.

IMG_0602

image

IMG_0606

IMG_0603

Jag älskar som du kanske vet att resa och att bo på härliga hotell, gärna lite mindre boutique designhotell, och väljer med omsorg ut var vi ska bo, läser olika recensioner på tex Tripadvisor (försöker lista ut ungefär vilka referenser de som recenserat har) osv för att lyckas pricka rätt.
Helt ärligt så misslyckades jag litegrann denna gången.

3D7A6985

IMG_0601

Hotel Bachaumont är fint, eller ser fint ut, inte minst tack var restaurangen som förgylls av bland annat Gubi’s Beetle Chair designad av GamFratesi som klätts i olika mönstrade textilier osv.
Även rummen ser fina ut, men om man börjar studera detaljer osv då är det mer som kulisser som saknar lite av den rätta känslan, yta utan själ.

IMG_0608

3D7A6767

IMG_0616

Vårt rum var ganska litet, men med ett öppet badrum med spegelglas överallt/ en hel garderob i spegelglas och en separat toalett som var som att gå in i en städskrubb målad helt i dovblå kulör utan fönster osv, med dörren mot näsan när man satt ner.

Kulörerna är ju en smaksak, men för mig personligen blir det ingen höjdarupplevelse att bo 5 nätter i ett rum som går i blått och gult, och med inslag av ekmöbler, en fruktansvärt hetsig belysning som inte gick att dämpa, lyhört från korridoren och sisådär städat under vistelsen.

IMG_0609

IMG_0615

3D7A6774

Några plus fanns det dock!
Rummet hade två franska balkonger mot en innergård, badrumsdetaljerna var fina och sängen var hyfsat skön.
Och vi hade kanske bara otur med vårt rum, när man kollar på hemsidan så ser man att det finns rum som går helt i vitt och mint istället, och DET hade jag gillat bättre.

3D7A6778

Servicen i receptionen var perfekt, vi fick tips om hur vi skull ta oss till olika ställen, tips om restauranger bl.a. Chez George, Grand Colbert och Café Stern.
Det som drog ner det hela ytterligare var bemötandet i den trendiga restaurangen som var väldigt välbesökt alla kvällar ( tänk dig Riche i rusningstrafik) där vi försökte äta middag igår kväll och blev serverade kött som var helt oätligt med massor av fettbitar för att göra historien kort.
Jag gillar rött kött men det här smakade som något (typ härsket och konstigt) jag aldrig ätit tidigare och jag fick kväljningar både av smaken och utseendet.
Servitören blev skitsur och hävdade att vi var var tvugna att betala trots att vi inte kunde äta maten och köket hade stängt när vi serverats vår mat så vi fick klara oss utan mat.

Jag kan definitivt tänka mig att bo i ungefär samma område i Paris igen, genuint mysiga kvarter med lite turister och mer lokalbefolkning, men då på ett annat hotell.
Ett av mina drömhotell spatserade jag förbi igår och det kan man ju sätta upp som ett life goal att få spendera en natt där.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *