By Lassen återupplivar design från förr

av | aug 22, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

byLassen_My-Own-Chair-Leather_Lifestyle_High-Res

Hösten 2016 lanserar danska By Lassen en rad olika nyheter, några av dem har jag redan visat, och här i detta inlägget blir det mer av samma vara.
Höstens stora ”nyhet” är My Own Chair som designades redan 1938 av Flemming Lassen, men som då endast tillverkades i ett enda exemplar som sedan stannade i Flemming Lassens ägo hela hans liv.

byLassen_My-Own-Chair-Leather_Twin_Rimm_Kubus-4_Frame_Lifestyle_High-Res

Efter hans död såldes hans favoritfåtölj på auktion i Danmark för hela 120.000 €!
Och nu realanserar alltså By Lassen en exakt replika av den berömda My Own Chair samt en tillhörande pall för ökad komfort.
På bilden ovan ser du även bordet Twin som nu kommer i utförandet Cool Grey.

byLassen_Anoon_Frame_Kubus-1_Lifestyle_High-Res

byLassen_Anoon_Rimm_Kubus-4_Lifestyle_High-Res

I år har vi ju sett att drinkvagnen/serveringsvagnen äter är i ropet, med otroligt många lanseringar av sådana som följd, så klart.
Anoon som du ser här ovan är en ny drinkvagn från by Lassen som tagits fram med hjälp av en originalritning av arkitekt Flemming Lassen från 1943.
Drinkvagnens ursprungliga konstruktion i björk har ersatts av krom och stål, vilket gör den lite mer modern och trendig, inte minst eftersom vi ser en hel del kalla metaller just nu.

byLassen_Liinus_Rimm-Flowerpot_Lifestyle_High-ResPressbilder By Lassen

Som du kanske minns realanserades tapeten Liinus i en grå/vit version av by Lassen 2015, efter att en bit av tapeten hittades i ett ritningsrör fyllt med skisser från 1940-talet.
Med utgångspunkt från originaltapetens vita och grå versioner introduceras nu en ny mörkblå färg på Liinus, en färg som är hel rätt enligt trenderna 2016.
Liinus är en non-woven-tapet som är specialtillverkad i Sverige av mycket skickliga tryckare.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

2 Kommentarer

  1. Inredningshjälpen: By Lassen lanserar ännu fler höstnyheter

    […] By Lassen har i vanlig ordning portionerat ut deras nyheter i små omgångar, och enligt deras pressmeddelande som jag fick idag så är dessa […]

    Svara
  2. Inredningshjälpen: Touch Down Maison & Objet 2016

    […] Även hos By Lassen som ställde ut för första gången i år vid Maison & Objet, gick färgpaletten i blått och grått och den nya serveringsvagnen är ju hur fin som helst. Spana in deras design från förr. […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *