Skultuna lanserar ännu fler höstnyheter!

av | aug 17, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

IMG_0395

Som du säkert minns så visade jag en sneak peek från Skultuna’s höstnyheter 2016 för någon vecka sedan, en kollektion med övervägande kalla metaller.
Idag har jag äran att visa dig ytterligare 2 nyheter som nyss landade i mailkorgen här hos mig, och med lite oväntade produkter.

IMG_0394

Den italienska formgivaren och designern Paolo Dell’Elce har i samarbete med Skultuna formgivit den nya spegeln Brera.
Idén och inspirationen till spegelns utseende har hämtats från detaljerna i den eklektiska arkitekturen i och kring Milano, speciellt från fönsterdetaljer hämtade från katedralen Santa Maria del Carmine som ligger i Brera- distriktet i Milano.
Spegelglaset och den högpolerade böjda mässingsramen samverkar och skapar ett attraktivt och harmoniskt spel av ljus och refkletioner på ett sofistikerat sätt.
Att inreda med speglar, inte minst i form av spegelväggar med många olikfärgade speglar är en en trend som vi ser just nu, så att Skultuna lanserar en spegel just nu är säkerligen ingen slump.

DoftLjus 1.4

Nya är även Skultunas handfyllda doftljusserie som har utvecklats i nära samarbete med Elsa Andrén och Charlotte Lusiak, grundarna bakom det Stockholmsbaserade doftljusföretaget Candelize. De första dofterna som Skultuna lanserar heter Dry Vetiver och Blackwood.
Doftljusbehållaren är tillverkad av trycksvarvad mässing, en klassisk produktionsmetod för Skultuna och själva dofterna är framtagna av Candalize i samarbete med Skultunas nya handfyllda doftljusserie är utvecklad i nära samarbete med några av världens ledande parfymhus i södra Frankrike och i Schweiz.

Båda nyheterna finns från mitten av september i Skultuna Concept Store, www.skultuna.com samt hos Skultunas återförsäljare.
Ungefärlig kostnad för spegeln är ca 6000 kr medan doftljuset kostar ca 700 kr, riktiga dyrgripar med andra ord

*Pressbilder med tillåtelse från Skultuna

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

3 Kommentarer

  1. Jenni Pettersson

    Tycker den svarta mobilen/prydnaden på två av bilderna är det mest spännande av de tre… du vet inte mer om den? 🙂

    Svara
  2. admin

    Nu när du säger det 🙂 Har faktiskt inte en aning så här på rak arm men ska försöka ta reda på det.

    Ha en fin dag!

    Anette

    Svara
  3. Jenni Pettersson

    Det är ingen fara, du är på semester väl?? Jag kollar med dem själv, du har sån koll så jag blev lite lat. 😉 Njut av ledigheten!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *