Svensk Fågel (sponsrad video)

av | jul 6, 2016 | Annons, Okategoriserade

Här hemma hos oss äter vi väldigt mycket fisk och kyckling och inte alls speciellt mycket kött.
Både fisk och kyckling känns mycket hälsosammare att äta tycker jag, också finns det ju så mycket goda och lättlagade rätter som man kan ta till i vardagen när tiden är knapp.
En stående favorit som vi äter nästan en gång i veckan, ja faktiskt, är helstekt kyckling i ugnen med ugnsrostad potatis och rotfrukter.
En supersmarrig rätt som sköter sig helt själv i ugnen i ungefär en timme, och under den tiden tiden hinner jag tex skriva ett blogginlägg eller två.
Jag brukar alltid vara väldigt noga med vilken typ av kyckling jag väljer i matbutiken, märkningen för att det är svensk kyckling, dvs den gula pippin, håller jag alltid utkik efter och allra helst ska det även vara närproducerat och kravmärkt.
Väl hemma i köket är jag ytterst noga med hygienen vid tillagningen, jag fyller min hela kyckling inuti med färska citronklyftor, lök och färsk dragon eller rosmarin.
Kycklingen placerar jag därefter i en ugnsfast form tillsammans med en klick smör som jag använder till att ösa kycklingen med då och då under tillagningen.
Brevid i en annan form lägger jag tvättad småpotatis, morötter, hela lökar, kålrot och annat som blir gott att ungsrosta, ringlar över lite olja salt och peppar.
Hela middagen i ugnen som sagt, och under tiden finns det gott om tid att röra ihop en god kall sås.
Varför inte testa en variant gjort på smulad fetaost eller getost, gräddfil och lite pressad citron samt grovmalen svartpeppar?
Jag lovar, det är såå himla gott och sommarfräscht dessutom.

Och Du, glöm för allt i världen inte bort att hålla utkik efter den gula pippin när du köper din kyckling, då du säker på att du får kyckling allra högsta kvalitet till din middag!

*Inlägget skrivet i samarbete med Svensk Fågel

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *