Nya Hästens Vividus – pressvisning i Milano

av | apr 12, 2016 | Design, iSaloni Milan 2016, Mässor, Okategoriserade

IMG_9815

Idag var jag inbjuden till lanseringen av nya Hästens Vividus, en pressvisning som ägde rum i Hästens fina monter på själva mässan i Rho.
Massor med människor flockades i montern för att få en glimt av världens mest exklusiva säng, ett mästerverk av sällan skådat slag, tillverkad av finaste naturmaterial enligt konstens alla regler när det gäller genuint hantverk.

IMG_9813

IMG_9817

I montern fanns det även en sovstudio med anpassad temperatur och luftfuktighet för att ytterligare påvisa hur oerhört viktigt det är med god sovkomfort.
Allt det där har såklart Hästens tänkt på under de 3 år som de har tagit att ta fram nya Hästens Vividus.
Jag fick en privat förevisning av sängen av hästens produktutvecklare, och fick även provligga den supersköna sängen.
Så skön, som att sväva på moln!

3D7A3334

Hästens Vividus tillverkas av hela 210 kg finaste naturmaterial, och får endast tillverkas av hantverkare på Vividus-avdelningen, en specialateljé på fabriken i Köping där samtliga Hästens sängarna tillverkas.
Hästens Vividus är som sagt världens just nu mest exklusiva säng och har en prislapp på 1,1 miljoner kronor, så inget för spontanshopping med andra ord.

3D7A3336

Fakta HÄSTENS VIVIDUS:

Material: 210 kilo rent naturmaterial; hästhår, tagel, bomull, ull. Sängram tillverkad av svenskt furu ifrån Norrland.

Olika lager av ren bomull, ull, mohair och tagel av högsta kvalitet är material som andas naturligt, för bort fukt och bidrar till rätt temperatur.

Vividus bäddmadrass bäddas med lager på lager av ren bomull, ull, mohair och tagel av högsta kvalitet. Bäddmadrassen sys sedan ihop med en stegsöm vilket gör att inga sömmar låser varandra och madrassen blir följsam och mjuk.

Hästens sängmästare har tillsammans tagit fram bästa möjliga förutsättningar för en optimal sömn. I rätt position slappnar musklerna av naturligt vilket ökar förutsättningarna för en djup och ostörd sömn som ger känslan av att du svävar.

Hantverkare; Endast hantverkare på Vividus-avdelningen på Hästens tillåts att arbeta med Vividus.

IMG_9814

IMG_9818

Pris från: 1,1 miljoner SEK.
Tillgänglig i Hästens alla färger.
​Vividus säljs efter förfrågan och personlig konsultation hos Hästens Birger Jarlsgatan, m.fl.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen: Vill du ligga med mig då?

    […] produkten rakt upp och ned. Hästens som Martin riktar sin kritik mot hade faktiskt byggt upp deras pressvisning på lite samma sätt under möbelmässan i Milano. Där fanns det för visso två hantverkare som […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *