IKEA lanserar cykeln SLADDA

av | apr 10, 2016 | Design, Okategoriserade, Veckans Inredningsnyheter

image Pressbild från IKEA

IKEA släpper sina nyheter på löpande band, den här vekan har jag redan visat deras finurliga odlingsserie Hydroponik och här ovan ser vi cykeln SLADDA som kommer hos IKEA i augusti.
Redan nu har cykeln fått ta emot utmärkelsen ”Best of the Best” för bästa produktdesign i en av världens största designtävlingar, Red Dot Design Award.
Red Dot Award är en internationell designtävling som anordnas av Design Zentrum Nordrhein Westfalen i Essen, Tyskland och priset är indelat i tre olika discipliner: produktdesign, kommunikationsdesign och konstruktionskoncept.
De vinnande bidragen visas på Red Dot Design Museum och hedras på galan den 4 juli 2016 vid Aalto-teatern, båda belägna i Essen, Tyskland.

Varje detalj på SLADDA är utformad för att göra livet så enkelt som möjligt för användaren, rost- och oljefri remdrift som håller i 15 000 km, automatiska växlar och ett smart klick-system för att haka på och av tillbehör som pakethållare och cykelväska som även fungerar som ryggsäck.
Till SLADDA finns också en praktisk släpvagn.
Cykeln är framtagen tillsammans med Oskar Juhlin, Jan Puranen och Kristian Eke från Veryday designstudio.
”SLADDA kan jämföras med en surfplatta med appar eftersom den kan skräddarsys med hjälp av tillbehör anpassade för att göra vardagen enklare för användaren. SLADDA är ett bra alternativ till bilen, vilket gör att den bidrar till en mer hållbar livsstil och en bättre miljö” säger Oskar Juhlin, chef för industridesign på Veryday.

Skärmavbild 2015-03-24 kl. 12.28.58

1 kommentar

  1. Inredningshjälpen: IKEA SLADDA – nu lanserar IKEA en cykel med tillbehör

    […] du kanske minns så berättade jag redan i april, att IKEA ska lansera en cykel med namnet SLADDA och nu börjar det dra ihop sig inför […]

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *